miercuri, 21 iunie 2023

intalnire #afacereameacreativa la Constanta

Pe 18 mai a avut loc o intalnire #afacereameacreativa la Constanta, la Botanica. E prima data cand particip la o astfel de intalnire cu alti mici antreprenori din Constanta. Din ce am retinut, acum, la o luna dupa eveniment: ne-am prezentat fiecare pe scurt si s-a discutat despre targuri la care au participat fiecare, despre platforme tip magazin online pentru creatori. Eu nu am participat ca expozant la nici un targ, dar a fost interesant sa aflu cateva informatii despre acest domeniu. Iar cu platformele online, am incercat si eu la un moment dat, acum cativa ani, dar vazand ca e doar un portofoliu de produse si ca ei nu promoveaza in nici un fel produsele tale, adica tot tu faci tot marketingul + taxe de administrare care la 0 vanzari nu aveam cum sa le justific, l-am inchis. Imi place ideea de magazin, am si incercat sa imi fac, dar desi avea destul de multe vizualizari, nu am vandut nici un produs, asa ca dupa 6 luni de test, l-am inchis. Presupun ca trebuie sa mai lucrez la calitatea produselor si foarte mult la marketing. 

@rims_resin.ro @elia.trupsisuflet Din pacate eu am plecat pe la 21:30 pentru ca era tarzior si am crezut ca ei mai stau mai mult. Nu au mai stat nici ei mai mult, dar au facut aceasta poza, in care eu nu apar. :-(

Initial am zis ca nu duc nici un cadou, nu stiam cate persoane vor participa si nu stiam daca imi permit cadouri fizice. Apoi mi-a venit ideea sa dau vouchere de reducere la serviciile mele. A fost o idee draguta, am muncit putin si la design, tipar si sigilii dar a ramas doar o idee draguta, fara rezultate cuantificabile.

Intalnirea a avut loc la Botanica, o cafenea in Constanta la care nu mai mersesem, dar era de mult timp pe wishlist.




Cadouasele primite, mi-a placut mult sapunul in forma de ananas de la @elia.trupsisuflet, l-am si pus in baie, eu care folosesc numai sapun lichid?! si am dat o mica comanda la ea de cateva produse care mi-au facut cu ochiul. La ea a fost un cadou perfect, punct ochit, punct lovit, desi mic si simbolic, m-a facut sa dau o comanda de mai multe produse la ea. Mi-a placut si scoica de la @rims_resin.ro, pe ea sta la baie micul sapunas. Am incercat si steaua parfumata de la @candelura_shop dar desi arata dragut si mirosea foarte frumos (am pus-o in apa din difuzorul de parfum deasupra lumanrii), nu mi-a placut ca s-a topit si arata ciudatel, cand am stins lumanarea a luat forma recipientului si s-a intarit, ca un disc subtire. Mi-au placut si cerceii @amasdesign.ro si @planetacurcubeu dar nu port genul acesta de accesorii, asa ca ii voi face cadou.(am urechi sensibile si se irita, inrosesc daca port prea mult o pereche de cercei, am tolerat bine bijuterii din aur doar, stiu suna pretentios dar asta e situatia) Cadoul tip voucher + creion + mic caiet de la Profiart nu l-am folosit, pentru ca nu prea desenez pe hartie si nu am stiut ce as putea sa imi cumpar de pe site-ul lor.

sapunul in forma de ananas de la @elia.trupsisuflet,
scoica de la @rims_resin.ro,
steaua parfumata de la @candelura_shop


Concluzia? A fost un eveniment dragut, dar nu m-am simtit ca facand parte din peisaj, eu, la acest moment, vanzand mai mult servicii si nu produse fizice. Am magazinul pe printado dar nu stiu daca sa il iau in considerare. Oricum, le doresc tuturor participantilor mult succes, eu le voi urmari activitatea! 

Tu ai o afacere? Daca da, ce fel de afacere? Ce sfat poti da unui proprietar de afacere la inceput de drum? Stiai de #afacereameacreativa? Ai fost la vre-o intalnire a lor?


si un scurt video de la eveniment, apar si eu :D

Multumesc pentru lectura. Pupici! 

7 yorum:

  1. Mi se pare un eveniment plin de informații foarte intesesante și de ajutor. În plus, locul de desfășurare al evenimentului a fost extraordinar. Chiar inspirațional!
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vizita! Da, a fost un eveniment cu informatii interesante, poate chiar utile pentru unii. Si da, locul, cafeneaua Botanica e foarte faina, plina de verdeata, cu multe plante si flori. Mersi. O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Inca nu am o afacere, am avut candva, insa ma gandesc sa-mi fac un pfa pentru ca la vremurile astea, cu un singur salariu si acela mic, nu imi este usor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta o astfel de întâlnire, nu am o afacere dar mereu am un gând de a ma apuca de ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce locatie fainasi ce eveniment de exceptie! Super !

    RăspundețiȘtergere
  5. Faine astfel de evenimente, cred ca e de mare ajutor sa va intalniti si sa povestiti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am tot citit despre aceste intalniri si poate intr-un viitor nu foarte indepartat voi avea si eu afacerea mea, asa ca orice info e binevenita. Alina S.

    RăspundețiȘtergere