marți, 12 iulie 2022

din Gradina mea

2022.10.27 
+ inca nu am scos rosiile si inca se mai fac
+ mai sunt si ardei, am avut chiar 2 negri

+ am 2 pepenasi galbeni in formare
+ am avut recolta de 2 dovlecei
+ pentru ca anul acesta au crescut frumos, la anu' cred ca voi mai pune 
            + salata, 
            + ceapa/ arpagic
            + roșii
            + ardei
            + dovlecel, ma mai gandesc, se intinde mult in gradina
            + pepene, ma mai gandesc, se intinde mult in gradina 
  nu mai pun
            - ridichii (au avut tot felul de pete maronii)
            - morcov (nu a crescut, sunt niste morcovei de 1-2 cm)           


2022.07.12 CONCLUZII pt o incepatoare in ale gradinaritului:
+ cumpara din magazine gen Dedeman/ Brico Depot flori bine dezvoltate/ inflorite, e riscant online, nu are rost sa iei doar bete neinfrunzite (gen trandafiri) care au sanse mici sa se prinda.
+ cumpara rasaduri crescute bine din Piata Grivitei/ 23 August/ Auchan, e foarte greu sa cresti rasaduri din seminte

Videoclip cu evoluția grădinii timp de 4 luni:

2022.04.13 EXPERIMENTE
+ Incantata de oferta avantajoasa 9-15 lei trandafirul, am cumparat de la Auchan mai multi trandafiri, momentan doar bete, nu au in inmugurit. Data viitoare cumpar doar unii care au frunze verzi iesite. Sau poate trebuia sa cumpar toamna.

+ am cumparat de la Brico Store magnolie, muscate, ranunculus, forsitia, sunt plante crescute, maricele momentan le merge bine. Ranunculus mi-au mancat-o melcii :-( si era o floare atat de frumoasa! Magnoliei nu ii merge bine, cam i s-au ingalbenit frunzele. 

+ am cumparat de la Dedeman, arbore flamingo, iedera, le merge bine

+ am cumparat de la Gradina Max, glicina- a venit un betigas fara frunze, castan comestibil – a venit un betigas fara frunze, iedera, clematita – a venit f. mica, pasiflora - a venit mica, seminte flori, un trandafir catarator- nu are frunze verzi dar a inmugurit relativ repede.



 filmare cu noutatile din gradina

? majoritatea trandafirilor de la mine din gradina au frunzele roșiatice, incepusem sa ma sperii dar se pare ca e normal. Ce am gasit pe internet:

"Frunzele tufelor de trandafiri pot avea o culoare roșie sau bronzată când sunt tinere și în creștere, din cauza prezenței antocianilor. Ele protejează frunzele de razele UV, ținându-le ferite de soare atunci când sunt cele mai vulnerabile. Pe măsură ce plantele se maturizează, nu au nevoie de acest ajutor, astfel încât antocianii și nuanța roșiatică se estompează.

Această nuanță roșie nu se vede pe toate frunzele tufelor de trandafiri; în schimb, este mai mult o trăsătură genetică. Diferite specii de trandafiri conțin anumite cantități de antociani, probabil în funcție de cantitatea de protecție UV de care au nevoie." 

+ Am incercat sa cresc rasaduri din seminte, din pacate au crescut putin dar nu am udat o zi- doua si s-au palit :(, mai am doar niste puieti de ardei. Am cumparat de la Auchan niste rasaduri de rosii, vinete si dovlecei mai maricele si le-am pus in gradina(2022.04.21) Am incercat si varianta sa arunc semintele direct pe pamant si sa dau cu grebla si sa ud. A iesit ceva, inca nu imi dau seama daca e din seminte sau sunt buruieni. 




Ranunculus, Piciorul cocosului roz si galben

Primule galben si portocaliu

rasaduri de morcov si salata, din pacate nu au supravietuit :(
a functionat insa sa arunc seminte in gradina si sa le ud si sa am grija de ele

2022.04.02
corcodus inflorit



narcise


2022.03.24 Primavara a inceput sa isi intre in drepturi in gradina si au aparut primele floricele, dupa primul ghiocel, au inflorit brandusele, narcisele, untisorul si corcodusul. E o desfatare sa le admiri!

Branduse (Crocus)

Narcise pitice (Narcissus)

Flori de corcodus (Prunus Cerasifera)

Untisor (Lesser Celandine)

Braduse (Crocus)

gandacei Vaca-Domnului (Pyrrhocoris Apterus)



2022.03.16 branduse galbene inflorite inconjurate de zapada

0 yorum:

Trimiteți un comentariu