miercuri, 18 aprilie 2018

Proposals for City Brand Oradea Romania

#1st Logo Proposal

Am pornit de la harta Cetatii Oradea, mi-a plăcut forma dar mi s-a părut prea complexă așa că am simplificat-o, păstrând doar vârfurile celor 5 colțuri, respectiv 5 triunghiuri pe care le-am colorat în albastru. Acestea te duc cu gandul la 5 directii de mers/ 5 directii de dezvoltare.

Centrul cetății mi s-a părut că ar putea semăna cu litera O așa că l-am păstrat în acest sens. L-am împărțit în 5 părți în culorile albastru, galben, rosu(culorile tricolorului) plus portocaliu, ca o altă culoare caldă, pe lângă galben și roșu pe care le-am folosit și în numele orașului. L-am împărțit în aceste culori pentru a arăta diversitatea orașului.

Pentru numele orasului am folosit Fontul Sans Serif Arial Black dar am editat literele cat sa fie mai apropiate,ca una din alta. Aceasta pentru un aspect modern, dar te duc cu gandul si la cladiri, care in general sunt foarte apropiate, se continua una din alta, se sprijina una de alta. Am colorat literele diferit, dar in tonuri calde pentru a arata caracterul uman, divers. Culorile galben, portocaliu si rosu sunt si culorile focului ceea ce ne duce la gandul ca Oradea este un centru de interes cultural. 

 flyer
antet sheet

wrapping paper design
business card

#2nd Logo Proposal
Pe mine ce m-a facut curioasă să vizitez Oradea (deși încă nu am avut plăcerea) au fost știrile din social media (diverse persoane, cunoștințe ale mele sau persoane pe care le urmăresc care au publicat pe facebook știri, de exemplu Carla Szabo, designer bijuterii: https://www.facebook.com/carla.szabo.3/posts/10209076362852031) cum că Oradea are foarte multe clădiri deosebite, unele renovate și orașul arată foarte frumos. De aceea am dorit să includ in logo aceste clădiri vechi renovate. Pe lângă clădirile vechi am inclus in logo un simbol roșu/ litera O care duce cu gândul la simbolul care apare pe google maps in dreptul unei locatii. Acest lucru stabileste clar ca logoul se refera la o localitate sau oricum un punct pe o harta.

Am adaugat sloganul “Orașul in care te regăsești” ca o observație scrisă de mână de un călător și subliniată cu markerul galben, semn că e o informație importantă.

Pentru numele orașului am folosit un font elegant, serif, Elephant si culoarea albastra care era in logoul de pe pagina visit Oradea. Am pastrat culoarea albastra si pentru ca acum in logo se regasesc culorile tricolorului fapt ce ajuta la pozitionarea orasului pe harta globala.

  flyer
antet sheet
 wrapping paper
business card



2 yorum:

  1. you're actually a good webmaster. The site loading
    speed is incredible. It seems that you're
    doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece.
    you have done a excellent activity on this subject!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi! Thank you for the visit. I added the description of my design process. It's written in Romanian but you can use google translate. Enjoy!

    RăspundețiȘtergere